review

#Bevrijdingsfestival 2016 review Vpro 3voor12

Dramali

” Nog geen uur later betreedt DraMali het podium en wordt het Local Heroes-veldje in een mum van tijd omgetoverd van een yogaplaats tot een waar safaripretpark. Dramali is een samenwerking tussen Afrikaanse en Nederlandse muzikanten, geformeerd rond de Malinese Dra Diarra.

Vanaf het moment dat Dra het podium betreedt, verschijnt een glimlach op ieders gezicht. Alleen al zijn vrolijke traditionele klederdracht belooft een hoop goeds. Hoewel de techniek niet helemaal meewerkt en het concert begint met een aantal luide piepen en kraken, laten de – zoals de presentatrice meerdere malen aankondigt – “heerlijke mannen van DraMali” zich niet gek maken. Een half uur lang feest, vrijheid, dansen en vreugde volgt.

Wie denkt dat Afrikaanse muziek niet kan grooven, moet nodig achter de oren krabben, want DraMali is het bewijs! Op de swingende muziek van DraMali moet gedanst en meegezongen worden en dat is nogal een overgang na de lieve liedjes van MyDearestDear. Toch staan gedurende het concert steeds meer mensen op uit het gras om hun heupjes op de het ritme van de muziek te bewegen. Een knappe prestatie van DraMali!”

dramali-050516-02.jpg

Please follow and like us: